Estrada
SRBIJANSKI REPER ZGROZIO JAVNOST: Svi se pitaju -"Je li moguće da je ovo uradio..."
Prije 7 min0
(...) e jedan od tačno takvih specijaliteta je piletina Alfredo.
Gastro
26. Jul. 2025 26. Jul. 2025
0
Ovo jelo već desetljećima vlada američkim restoranima, TikTok receptima i kuhinjama svih nas koji ponekad želimo malo više udobnosti na tanjuru.
A šta je to "Alfredo"?
Izvorno, Fettuccine Alfredo je italijansko jelo iz Rima koje je nastalo početkom 20. stoljeća. U najjednostavnijoj verziji, radilo se samo o tjestenini, puteru i parmezanu.
Amerikanci su, međutim, dodali svoje dodatke - pavlaku, bijeli luk, piletinu, pa i brokulu, i od toga napravili bogat i kremast obrok koji je danas poznat kao chicken Alfredo, prenosi Index.hr.
Sastojci:
maslinovo ulje
pileća prsa, očišćena
so
biber
punomasno mlijeko
pileći temeljac
bijeli luk, protisnut
fettuccine tjestenina
vrhnje za šlag
ribani Parmigiano Reggiano sir
svježi peršun, nasjeckan
Priprema:
1. U velikoj tavi zagrijte ulje i ispecite prethodno začinjenu piletinu dok ne porumeni.
2. Zatim je ostavite da odstoji i narežite na trakice.
3. U istoj tavi zakuhajte mlijeko, temeljac i bijeli luk, začinite, dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne bude al dente-
4. Umiješajte vrhnje i parmezan, pirjajte dok se umak ne zgusne.
5. Onda vratite piletinu, promiješajte i poslužite uz nasjeckani peršun.
Prijatno!:)
Estrada
SRBIJANSKI REPER ZGROZIO JAVNOST: Svi se pitaju -"Je li moguće da je ovo uradio..."
Prije 7 min0
Mini market
VOJIN MIJATOVIĆ, FEDERALNI MINISTAR: „Nakon Dodika, idete vi, zaje**li ste se ako ste mislili da ide halal...“
Prije 19 min0
Evropa
NJEMAČKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA: "Stanje u Gazi nepodnošljivo, Izrael se..."
Prije 33 min1
Društvo
KILOMETARSKE KOLONE NA GRANICAMA: Vozači, oprez, ove granične prijelaze treba izbjegavati...
Prije 36 min0
Gastro
MESAR OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU ZANATA: "Ovo meso nemojte nikada kupovati"
31. Jul. 20250
Gastro
ISPECI PA RECI; PATLIDŽAN ZA SVAKI DAN: Ovo izdašno jelo je pravi "comfort food" i užitak...
30. Jul. 20250
Gastro
PUNJENE PAPRIKE NIKADA NE PRAVITE BEZ OVOG SASTOJKA: Razlika je ogromna, a okus je mnogo bolji!
30. Jul. 20250
Gastro
KAKO ĆETE PREPOZNATI KVALITETAN PARADAJZ: Stvar je u ovome - ubuduće provjeravajte
31. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.