U OVOJ MALOJ EVROPSKOJ DRŽAVI VLADA PRAVA PANIKA: Umire svaki sedmi oboljeli od koronavirusa; Samo u posljednja dva dana 723 smrtna slučaja

Broj preminulih u Belgiji dramatično raste, pa se za svega deset dana broj smrtnih slučajeva skočio sa 2.035 na 5.163, pokazuju najnoviji podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins.

  • Svijet

  • 17. Apr. 2020  

  • 0

Prema ukupnom broju umrlih od posljedica korona virusa, Belgija se nalazi na šestom mjestu u svijetu, dok su po broju preminulih na 100.000 stanovnika ispred nje samo San Marino i Andora. Stopa smrtnosti od čak 14,3 posto Belgiju svrstava na prvo mjesto u Evropi, koje je do skoro bilo “rezervisano“ za Italiju.

Podatak da je svaki sedmi slučaj zaraze korona virusom u Belgiji imao smrtni ishod unosi veliku zabrinutost ne samo u tamošnju već i u cjelokupnu evropsku javnost, koja sa zebnjom iščekuje dnevne izvještaje belgijskih zvaničnika o crnoj statistici.

Samo u posljednja dva dana zabilježena su 723 smrtna slučaja, a 10. april sa čak 496 preminulih bit će upisan kao najcrnji dan u Belgiji. Dodatno zabrinjava činjenica da je trenutno 1.140 Belgijanaca u teškom ili kritičnom stanju, dok je ukupan broj potvrđenih slučajeva prešao brojku od 36.000.

(N1 / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...