PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Više od 350 mrtvih, oboljelo gotovo 13.000 osoba (INTERAKTIVNA MAPA)

Ministarstvo civilnih poslova BiH potvrdilo je danas da je ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini 1.285

  • Regija

  • 20. Apr. 2020  

  • 0

Broj zaraženih osoba koronavirusom na prostoru bivše Jugoslavije danas znosi 12.888 slučajeva zaraze što je 59 novih slučajeva u odnosu na stanje od sinoć. Ukupno su od zaraze na prostoru ex-Yu umrle 364 osobe.

Ministarstvo civilnih poslova BiH potvrdilo je danas da je ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini 1.285, što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Umrla je još jedna osoba, tako da se ukupan broj preminulih od koronavirusa popeo na 50.

U Hrvatskoj je registriran 1.871 slučaj infekcije, umrlo je 47 osoba, dok se oporavilo 709.

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova potvrdio je 51 novi slučaj zaraze, čime je ukupan broj zaraženih Kosovu sada 561. Od početka pandemije do danas umrlo je 12 osoba. Izliječeno je 109 osoba.

Vlada Sjeverne Makedonije potvrdila je 1.207 slučajeva infekcije, umrla je 51 osoba, dok je izliječeno 178 osoba.

Institut za javno zdravlje Crne Gore objavio je da su danas otkrivena tri nova slučaja zaraze, čime je ukupan broj zaraženih u Crnoj Gori sada 311. Ukupno je umrlo 5, a oporavilo se 55 osoba.

Srbija danas bilježi 6.318 slučaja infekcije, preminule su 122 osobe, dok su se oporavile 723 osobe.

Novih pet slučajeva zaraze otkriveno je danas u Sloveniji, tako da je ukupno zaraženo 1.335 osoba. Umrle su još tri osobe i ukupan broj preminulih sada je 77. U kritičnom stanju je 26 osoba, dok je izliječeno 193.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...