ZLATKA HASANBEGOVIĆA ZADESILA "ZLA SUDBINA": Sve ono što je do sada radio, pada u vodu, okorjeli desničar postaje zamjenik "mrskog neprijatelja"…

Uz vijest da će Miroslav Škoro biti kandidat Domovinskog pokreta za potpredsjednika Sabora, iz te su stranke objavili saopćenje o imenima njihovih favorita za buduće predsjednike saborskih odbora, od kojih je svakako najveće iznenađenje to da će DP predložiti Zlatka Hasanbegovića za potpredsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina mada se u svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri zalagao upravo za redukciju njihovih prava.

  • Regija

  • 22. Jul. 2020  22. Jul. 2020

  • 0

Vodstvo tog Odbora tradicionalno pripada predstavnicima manjina i vodio ga je Milorad Pupovac.

- Želimo objaviti kako je DP dobio sedam dužnosničkih mjesta u novom sazivu Sabora. Dobili smo jedno mjesto dopredsjednika Sabora, dva mjesta kao predsjednici odbora, dva mjesta kao dopredsjednici i mjesto predsjednika kluba. DP predložit će Hasanbegovića i Stjepu Bartulicu za mjesta dopredsjednika Kluba DP-a. Na predsjedničko mjesto Odbora za obitelj, mlade i sport bit će predložena Karolina Vidović-Krišto, dok će za predsjedništvo Odbora za lokalnu i područnu samoupravu bit predložen Ivan Penava - javljaju iz DP-a i nastavljaju kako će na dopredsjedničko mjesto u Odboru za poljoprivredu predložiti Ružicu Vukovac, a Hasanbegovića u Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a ponuđeno mu je i mjesto dopredsjednika u Državnom odvjetničkom vijeću.

Kako će se neko ko se javno zalagao za referendum o promjeni izbornog zakonodavstva, kojim bi manjinske izborne liste bile ukinute, kao i ukidanje istospolnog partnerstva, sada boriti za zaštitu ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, što je temeljna zadaća matičnog saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, upitali smo Zlatka Hasanbegovića, kojega Domovinski pokret nominira za potpredsjednika tog Odbora, na čijem je čelu Milorad Pupovac.

- Ja sam inzistirao na ovom odboru, moram imati nekakvu zanimaciju u naredne četiri godine. Dvoumio sam se između Odbora za ravnopravnost spolova i ovog za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Što je tu čudno? Ja sam korifej ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, bio i ostao. Zanima me redistribucija novca poreznih obveznika, ono što Josipović naziva etnobiznisom - odgovorio je Hasanbegović za "Jutarnji list", a na pitanje kako im je ta ideja prošla među opozicijom, konstatirao je da je "SDP tanak sa mandatima" i da ne može imati sve odbore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...