UGLEDNI BRITANSKI „ECONOMIST“ ZALEDIO VUČIĆA: Srbija krila brojke o broju mrtvih…!?

Do početka juna, prema statistici u Srbiji, od korone su umrle samo 244 osobe.

  • Regija

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 1

Međutim, tada je u istražnom izvještaju utvrđeno da je tačna brojka bila 632, a predsjednik i Vlada Srbije, u vrijeme kada su učestvovali u predizbornoj kampanji, negirali su da pokušavaju da uguše stvarne brojke, piše ugledni britanski sedmičnik „The Economist“.

Gorica Đokić, predsjednica Ljekarskog sindikata Srbije, rekla je da se veće cifre podudaraju s onima koje je sindikat dobio od kolega iz cijele zemlje, navodi "Economist".

Iako se činilo da je stopa zaraženih i umrlih na Balkanu niska, kako je Covid-19 počeo brzo da se širi po Evropi, većina balkanskih zemalja se brzo i strogo zaključavala.

Ta prednost je, podsjećaj list, izgubljena brzim ponovnim otvaranjem. 

Za kraj, britanski list se pita jesu li možda prethodni brojevi bili pogrešni zahvaljujući lošem mjerenju ili prikrivanju, odnosno možda slika nikada nije bila tako dobra kao što se činila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...