BOLNI PRIZORI IZ GRADOVA: Azerbejdžan objavio ukupne podatke o stradalim civilima od početka rata

U napadima koje je do danas Armenija izvela na naselja u Azerbejdžanu, poginuo je 61, a ranjena su 282 civila, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 19. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 0

Tužilaštvo u Azerbejdžanu saopćilo je podatke o stradalima i šteti nastaloj u armenskim napadima izvedenim od 27. septembra do 19. oktobra.

Podaci pokazuju kako je u spomenutom periodu poginuo 61 azerbejdžanski civil, a 282 su ranjena.

U armenskim napadima uništeno je 1.846 kuća, 90 zgrada i 341 javna ustanova.

Azerbejdžanska vojska je 27. septembra, nakon što je armenska vojska izvela napad na naselja, pokrenula protunapad.

Armenska vojska koja je izgubila položaje, nastavila je granatirati i napadati naselja u Azerbejdžanu.

Na sastanku u Moskvi, Armenija i Azerbejdžan su dogovorili humanitarno primirje, koje je na snagu stupilo 10. oktobra u 12 sati, kako bi bila razmijenjena tijela i zarobljenici u Nagorno-Karabahu.

U napadu koji je armenska vojska izvela na Ganju, u Azerbejdžanu, nepuna 24 sata od primirja, poginulo je 10 osoba, a 35 ih je ranjeno.

U napadu na Tartar 15. oktobra, čija su meta bili civili tokom ukopa ubijenih, poginule su četiri i ranjene četiri osobe.

U subotu je izveden napad na Ganju, u kojem je poginulo 13 civila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...