„OVDJE SE RADI O OZBILJNOM MEĐUNARODNOM ORGANIZOVANOM KRIMINALU…“: Mektić zaledio Dodika, bivši ministar sigurnosti BiH ima nova saznanja u vezi s INTERPOLOM

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić komentirao je na društvenim mrežama najnoviji skandal u režiji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

  • Politika

  • 18. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 4

Mektić je na Twitteru odgovarao na brojna pitanja u vezi s ukradenom ikonom koju je Dodik poklonio Lavrovu.

„Po tome što ne objavljuju podatke o legalnom sticanju posjeda ove ikone. Možeš ti da relitiviziraš do koje god mjere želiš, ali se ovdje radi o ozbiljnom organizovanom međunarodnom kriminalu kulturnim blagom čija je umetnička vrijednost zaštićena. Ama, čovječe, pa to ti i govorim, zašto ne objavljuju legalno porijeklo ikone i priča je završena. Ja koliko sam čuo da se ikona vodi u potragama kod INTERPOL-a“, poručio je Mektić.

Po tome što ne objavljuju podatke o legalnom sticanju posjeda ove ikone. Možeš ti da relitiviziraš do koje god mjere želiš, ali se ovdje radi o ozbiljnom organizovanom međunarodnom kriminalu kulturnim blagom čija je umetnička vrijednost zaštićena. https://t.co/2gA7r19YA6

— Dragan Mektić (@DraganMektic) December 17, 2020

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...