BOŠNJACI RAZOTKRIVAJU KRIVOKAPIĆA I ABAZOVIĆA: Klub poslanika Bošnjačke stranke podnio Skupštini Crne Gore inicijativu za usvajanje…

Poslanici Bošnjačke stranke u utorak će predstaviti detalje inicijative, za koju očekuju podršku ostalih političkih partija u crnogorskom parlamentu.

  • Regija

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 1

Klub poslanika Bošnjačke stranke podnio je Skupštini Crne Gore inicijativu za usvajanje rezolucije o priznavanju genocida počinjenog u Srebrenici.

Poslanici Bošnjačke stranke u utorak će predstaviti detalje inicijative, za koju očekuju podršku ostalih političkih partija u crnogorskom parlamentu.

Kongres SAD-a usvojio rezoluciju

Skupština Crne Gore 2009. godine usvojila je Deklaraciju o Srebrenici, ali se ne spominje da se tamo desio genocid.

​​​​​​​Senat Kongresa Sjedinjenih Američkih Država usvojio je rezoluciju povodom 25. godišnjice Dejtonskog sporazuma, gdje se konstatira da se u Srebrenici u julu 1995. godine desio genocid.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...