POSLJEDNJA STUDIJA POKAZALA: Brzina širenja nove varijante koronavirusa TROSTRUKO VEĆA

Studija londonskog Imperijal koledža o novoj varijanti koronavirusa koji se širi u Velikoj Britaniji otkrila je da brzina širenja epidemije, odnosno broj R, iznosi između 0,4 i 0,7.

  • Zdravlje

  • 01. Jan. 2021  02. Jan. 2021

  • 0

To znači da će svakih 10 zaraženih osoba vJerovatno zaraziti između četiri i sedam osoba ako imaju novu varijantu virusa, prenosi BBC.

"To ne zvuči previše, ali razlika je prilično velika", rekao je profesor za BBC Radio 4.

Prema njegovim riječima, u uslovima novembarske blokade, stopa reprodukcije je bila oko 0,9 kada je reč o staroj varijanti, što bi značilo da se tokom dvije do tri nedelje broj slučajeva smanjuje za oko 30 odsto, dok bi se kod nove varijante oni utrostručili.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...