ČUDO PRIRODE: Ako ste umorni, imate lošu probavu i bolne zglobove, pod hitno trebate napitak za čišćenje organizma od štetnih toksina…

Osjećate umor i pad energije, pospani ste i bezvoljni? Vašem je organizmu, vjerovatno, potreban temeljiti detoks. U tom slučaju, isprobajte ovaj jednostavni napitak koji izvrsno čisti i podiže organizam.

  • Zdravlje

  • 17. Feb. 2021  17. Feb. 2021

  • 0

Napitak uključuje samo zdrave sastojke, kao što su jabučno sirće, limunov sok, đumbir, cimet, kajenski biber i med. Kod pripreme ovog napitka važno je da sve sastojke dodate u toplu vodu, jer topla voda potiče detoks i povoljnije djeluje na probavu.

Osim toga, toplina djeluje tako da širi krvne žile, čime se poboljšava cirkulacija. Istraživanja su, također, pokazala da osobe koje piju toplu vodu, brže i lakše mršave.

Zašto baš ovi sastojci?

Jabučno sirće, osim što potiče metabolizam i poboljšava probavu, usto čisti limfni sistem i jetru opterećenu toksinima.

Sok od limuna (svježe iscijeđen) izvrsno alkalizira krv, odnosno uravnotežuje pH-vrijednosti. Osim što će limun podići nivo energije i imunitet, dat će organizmu i dozu vitamina C.

Kajenski biber, cimet i đumbir imaju snažna protuupalna svojstva te sva tri začina daju snažan poticaj imunitetu i metabolizmu, a usto su odlični saveznici mršavljenja.

RECEPT

Sastojci:

1 čaša tople vode

2 kašike jabučnog sirćeta

2 kašike svježe iscijeđenog soka od limuna

1 kašičica svježeg ribanog đumbira

¼ kašičice cejlonskog cimeta

prstohvat kajenskog bibera

1 kašičica meda (po želji)


PRIPREMA

Zagrijte vodu. U nju prvo dodajte jabučno sirće, a zatim i đumbir te kajenski biber i cimet.

Na kraju dodajte i sok od limuna te po želji malo meda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...