GORDANA TADIĆ PRIPREMA OSVETU: Najavila još jednu tužbu protiv novinara

Upravni odbor Udruženja "BH. novinari" uputio je javni protest glavnoj tužiteljici Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordani Tadić i predstavnicima te pravosudne institucije zbog, kako navode, niza neutemeljenih tvrdnji, optužbi i ozbiljnih pritisaka na rad novinara Avde Avdića.

  • Mini market

  • 22. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 12

U povodu slanja ovog saopćenja oglasila se i Gordana Tadić koja je istakla kako bi željela prenijeti nekoliko činjenica za koje smatra da su bitne, a koje, kako kaže, nisu navedene ili su pogrešno navedene u saopćenju.

Kako navodi tužiteljica Tadić, reagiranje na članak na portalu "Istraga.ba" proslijeđeno je redakciji navedenog portala, kao i Vijeću za tisak/štampu BiH. Ona ističe da redakcija portala "Istraga.ba" isto reagiranje nije objavila na portalu (iako postoji obaveza u skladu s pravilima za rad sredstava informiranja, pružiti pravo na reagiranje).

Isto tako, podvlači kako ju je Vijeće za tisak/štampu BiH nakon proslijeđenog reagiranja i demantija informiralo da je o istom formiralo predmet, što se, prema njenim riječima, može i provjeriti kod Vijeća za tisak/štampu BiH.

- Reagiranje sam poslala sa svog privatnog e-maila, dakle sa moje privatne e-mail adrese. Temeljem navedenog članka, pokrenut ću tužbu za klevetu kao mogućnost reagiranja i zaštite, također je navela Gordana Tadić te je dodala:

- Stoga bi doista bilo korektno da o ovim činjenicama informirate primatelje Vašeg saopćenja, kako bi mediji imali ispravnu sliku o svim dešavanjima jer su u demantiju objavljene činjenice i navedeni predmeti koji se vode povodom ugrożavanja moje sigurnosti, a koji se navode u članku na navedenom portalu sa slikom koja izaziva nacionalnu mržnju i netrepeljivost. Doista u potpunosti poštujem rad, slobodu i prava medija u novinarskom djelovanju i izražavanju, njen je zaključak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...