SPASITE PLUĆA NA VRIJEME: Vrijeme je za potpuni detoks, za samo tri dana do potpunog čišćenja jednog od najvažnijih organa

U zraku koji udišete na otvorenom i u zatvorenom prostoru, osim čestica prašine, mogu se naći i živa, arsen, olovo, benzen, dioksini…

  • Zdravlje

  • 06. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 0

Kada se pluća napune toksinima, njihova sposobnost širenja tokom udisanja znatno je ograničena, što znači da je i dotok kisika u druge organe znatno smanjen.

Potrebno je barem jednom godišnje provesti detoks i očistite pluća od suvišne sluzi i toksina kako bi ona mogla nesmetano obavljati svoju funkciju. 

Isprobajte trodnevni detoks, koji je nešto složeniji, jer zahtijeva cijeđenje nekoliko sokova dnevno, ali svakako vrijedi truda. 
 

Napitak od jabučnog sirćeta za detoks pluća


SASTOJCI

½ kašikice đumbira u prahu

½ kašikice čilija u prahu

100 ml organskog jabučnog sirćeta

3 kašike meda

100 ml svježe iscijeđenog soka od limuna


PRIPREMA

Prokuhajte jabučno sirće i sok od limuna. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Zatim dodajte med, čili i đumbir te dobro izmiješajte. Prelijte u staklenu bocu. 


PRIMJENA

Uzimajte po 1 kašiku napitka dvaput dnevno, nekoliko dana zaredom.

Osim što čisti pluća od toksina, ovaj napitak potiče i izbacivanje neugodne sluzi i sekreta koji remete vaše disanje. 

SAVJET

Nekoliko dana prije provođenja ovog trodnevnog detoksa, iz prehrane potpuno eliminirajte mliječne proizvode, jer oni stvaraju višak sluzi u plućima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...