POBUNA U KONAKOVIĆEVIM REDOVIMA: Općinsko povjereništvo stranke, na čelu sa zastupnicom u Skupštini USK Ifetom Kadić, napustilo Narod i pravdu

Hoće li ovaj postupak donijeti dodatne nestabilnosti u politički uzavreloj Krajini, ostaje da vidimo u narednom periodu.

  • Politika

  • 24. Mar. 2021  24. Mar. 2021

  • 2

Početkom 2020. godine je ozvaničeno pristupanje jednog broja zastupnika, vijećnika i aktuelnih ministara iz Unsko-sanskog kantona Narodu i pravdi. Ovoj političkoj stranci tada su zvanično pristupili zastupnici u Skupštini Unsko-sanskog kantona Agan Bunić i Ifeta Kadić te ministar za pitanje boraca i RVI u Vladi USK Ermin Zulić iz SBB-a.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković donio je 13. juna 2020. godine Odluku o suspenziji Agana Bunića i Kasima Mulalića. Kako je tada saopćeno iz NiP-a, ovom odlukom je spriječeno daljnje narušavanje ugleda i principa Naroda i pravde, odnosno spriječene su dugoročne posljedice koje su mogle nastati usljed konstantnog i upornog samoinicijativnog djelovanja suspendovanih članova Naroda i pravde.

U petak, 19. marta 2021. godine, Općinsko povjereništvo NiP-a Bosanska Krupa, na čelu sa zastupnicom u Skupštini USK  Ifetom Kadić, dalo je neopozivu ostavku na članstvo i sve funkcije unutar povjereništva političke organizacije Narod i pravda.

Kako navode u aktu koji je potpisalo 12 članova povjereništva, razlog za ovaj postupka leži u slaboj komunikaciji sa Kantonalnim povjereništvom NiP-a.

Hoće li ovaj postupak donijeti dodatne nestabilnosti u politički uzavreloj Krajini, ostaje da vidimo u narednom periodu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...