VELIKI SKANDAL TRESE AUSTRALIJU: Snimci plesa na vojnoj priredbi zgrozili sve

Snimak plesačica koje izvode prilično sugestivne plesne pokrete pred smrtno ozbiljnim uniformiranim vojnim licima, podijelio je naciju, izazvao salve komentara te poprilične kritike kod konzervativnog dijela političke javnosti, koja je plesnu tačku proglasila neprikladnom za događaj na kojem je izvedena.

  • Svijet

  • 16. Apr. 2021  16. Apr. 2021

  • 0

Snimak plesačica koje tresu stražnjicom u oskudnim plesnim kostimima na jednoj vojnoj priredbi u Australiji, izazvao je pravu senzaciju i pometnju u zemlji. Snimak plesačica koje izvode prilično sugestivne plesne pokrete pred smrtno ozbiljnim uniformiranim vojnim licima, podijelio je naciju, izazvao salve komentara te poprilične kritike kod konzervativnog dijela političke javnosti, koja je plesnu tačku proglasila neprikladnom za događaj na kojem je izvedena.

Tabloidi su se posebno osvrnuli na vojne standarde australskih oružanih snaga, no svoju su oštricu vrlo brzo okrenuli i prema plesačicama. Njihovu tačku proglasili su pretjerano seksualiziranom. Plesačice i liberalni dio javnosti, pogotovo onaj koji se bori za prava i dostojanstvo žena, uzeli su ih na nišan, žaleći se na način na koji se dio medija osvrnuo na njihov nastup.

Plesnu grupu "101 Doll Squadron", koja se nenadano našla pod takvom lupom javnosti, angažirala je kraljevska mornarica kako bi nastupile na ceremoniji za predstavljanje novog vojnog broda u Sidneyju. Taj protokolarni događaj prošao bi nezapaženo da jedan novinar nije objavio snimak na kojem plesačice njišu stražnjicom i zamamno se okreću, a prisutne vojne glavešine promatraju pristor bizarno kamenog lica.

Novinar je snimak podijelio uz komentar o padu standarda mornarice, a uslijedila je oluja na društvenim mrežama. Snimak se dijelio i dijelio, a tek se kasnije doznalo da je namontiran da bude što bizarniji i da su vojni čelnici stigli na mjesto događaja kada je sporna plesna tačka već održana.

No, mornarica nije objasnila zašto je uopće ta plesna skupina angažirana za događaj koji je, inače, uključivao sve standardne elemente takve proslave, poput limene glazbe, salutiranja i svečanih govora. Mnogi su dan kasnije progovorili o šoku nakon što su pogledali snimak.

"Super što su mlade dame otplesale svoje, ali vjerujte mi, biti polugol ispred vojnog broda je neprikladno", poručila je senatorica Jacqui Lambie.

Mnogi komentatori izjavili su da smatraju kako je takav ples degradirajući za žene, a mnogi su se zbog svega prisjetili nedavnih protesta zbog položaja žena i njihovog statusa u australskoj politici nakon skandala sa silovanjima u kompleksu australskog parlamenta i kasnijih političarskih komentara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...