ČOVIĆ TRAŽI PODRŠKU SAD-a?: Razgovor sa savjetnikom u američkom State Departmentu ocijenio vrlo konstruktivnim...

"Politički dogovor o izbornim reformama i ograničene promjene Ustava potrebni su za uklanjanje svake diskriminacije. HNS i HDZ BiH izražavaju punu podršku tim ciljevima", napisao je Čović na Twitteru.

  • Politika

  • 27. Apr. 2021  28. Apr. 2021

  • 8

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i lider HDZ-a Dragan Čović razgovarao je sa Derekom Cholletom, savjetnikom u američkom State Departmentu.

"Vrlo konstruktivan telefonski razgovor s Derekom Cholletom. Politički dogovor o izbornim reformama i ograničene promjene Ustava potrebni su za uklanjanje svake diskriminacije. HNS i HDZ BiH izražavaju punu podršku tim ciljevima", napisao je Čović na Twitteru.

Pritom je "označio" američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena i Ambasadu SAD-a u BiH. Posjetimo da su SAD u posljednje vrijeme angažirane na podršci domaćim vlastima da pronađu riješenje za izmjene izbornog zakonodavstva.

U svom nedavnom pismu članova Predsjedništva BiH, Blinken je naglasio da su u BiH potrebne reforme, između ostalog i izbornog zakona, te "ciljane izmjene Ustava". Tada je naglašeno da strane u BiH moraju postići dogovor o tome.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...