RADOVIĆ POTOPIO DODIKA: "Sada je jasno da namjera SNSD-a nije bila iskrena, kao što nije bio iskren referendum o Danu Republike Srpske; DOBILI SU JASAN ODGOVOR OD SDA"

On je kazao da se to vidi i iz dokumenta kome je promijenjen naziv tako da su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske dobili sasvim drugi dokument o tobožnjim razgovorima s Federacijom BiH.

  • Mini market

  • 15. Maj 2021  15. Maj 2021

  • 3

Pokušaj SNSD-a da na priči o mirnom razdruživanju s Federacijom BiH povrati pad svog rejtinga, potpuno je propao, tvrdi zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović.

On dodaje da tim za pregovore, koji treba da formira predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, neće imati s kim da pregovara.

– Sada je jasno da namjera SNSD-a nije bila iskrena, kao što nije bio iskren referendum o Danu Republike Srpske – istaknuo je Radović.

On je kazao da se to vidi i iz dokumenta kome je promijenjen naziv tako da su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske dobili sasvim drugi dokument o tobožnjim razgovorima s Federacijom BiH.

– Kada je SNSD sa svojim partnerima usvojio zaključke, dobili su jasan odgovor od SDA, svog koalicionog partnera s kojim čine vlast na nivou BiH, da SNSD može da šalje svoje prijedloge u Parlament BiH i da neće moći da vrati one nadležnosti Republike Srpske koje je SNSD prenio na nivo BiH, jer je SNSD u tome dobrovoljno učestvovao i glasao njih u Parlamentu – poručio je Radović.

Radović tvrdi da je jasno da tim koji treba da formira predsjednica Republike Srpske Cvijanović, neće imati s kim ni da razgovara i da je inicijativa doživjela fijasko.

– Na ovaj način su institucije Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednika Republike Srpske ponižene, jer usvojeni dokument u formi zaključka nema nikakvu pravnu snagu. Upravo su predstavnici SDS-a i opozicije ukazivali na to da je to sve farsa kako bi se skrenula pažnja s vježbe NATO-a na Manjači i s loše ekonomske situacije i rekordnog nivoa zaduženja Republike Srpske od 6,5 milijardi KM – poručio je Radović.

On je istaknuo da je taj dug prvi put od nastanka Republike Srpske veći od duga Federacije BiH, koji iznosi 6,3 milijarde KM.

– Vlast koja koristi institucije Republike Srpske da bi obmanula svoje građane, koja nas je enormno zadužila, koja u pandemiji nabavlja najskuplje respiratore, vakcine i koja se u ovakvoj situaciji ne odriče luksuznih automobila i skupih softvera i investicija, mora da ode sa političke scene – poručio je Radović.

On je naveo da je dug po glavi stanovnika Republike Srpske 5.600 KM, a da je dug u Federaciji BiH 2.600 KM, da budžet Republike Srpske nije stabilan bez kredita, da jedna vakcina Republiku Srpsku košta 106 KM te da su i opštine prezadužene, kao i javna preduzeća, piše "Srpskainfo".

– Dovedeni smo u situaciju da su javna preduzeća prezadužena i generišu gubitke, da nam veliki broj penzionera dobija najnižu penziju, da nam borci dobijaju 1,60 KM po mjesecu učešća u ratu, da nas je sve manje, jer nam najsposobnije radno stanovništvo i omladina odlaze – zaključio je Radović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...