IVANIĆ RASTAVIO DODIKA: "On je POLITIČKA KUKAVICA koja za svoje poteze ne smije..." (VIDEO)

"Dodik je neka vrsta političke kukavice koja za svoje poteze ne smije preuzeti odgovornost", kazao je za BHRT nekadašnji član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. On je u programu BHRT-a govorio o odluci za održavanje vojne vježbe “Brzi odgovor 21” u BiH te tvrdnji sadašnjeg predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika kako je, ustvari, on kriv za to što se vježba održava ovdje i što BiH ide prema NATO-u.

  • Politika

  • 20. Maj 2021  21. Maj 2021

  • 2

Jasno je da je zahtjev za odobravanje ANP-a, tog godišnjeg plana koji je preduslov za članstvo podnio Radmanović uz saglasnost gospodina Dodika, naglasio je Ivanić

“Takav dokument ja nikada nigdje nisam podnio. Evidentno je da je on svojim potpisom usvojio program reformi i time aktivirao taj AMP, koji je preduslov za članstvo u NATO. Evidentno je da je on svojom odlukom omogućio da se ova vježba održi i tu mu laži i prebacivanja odgovornosti na nekoga drugoga ne mogu pomoći.”

Ja jesam usvojio “Strategiju”, ali ona je neobavezujući dokument, naglasio je on.

“Taj dokument nema pravnu obavezu i potpuna je neistina da u tom dokumentu se igdje spominje članstvo. Nakon njegovog zahtjeva koji je podnio Radmanović, to je prvi dokument u kojem se ne spominje članstvo. Tu se kaže da je ANP obaveza koju je BiH prihvatila i ništa više. Moj zahtjev i komunikacija prema NATO-u je uvijek bila jasna: O članstvu ne možemo govoriti dok sve zemlje u regionu, znači i Srbija, ne budu u članstvu. Dok Srbija ne bude ne može ni BiH, jer bio onda dio BiH bio za NATO a dio ne bi.”

Razumijem Hrvate u BiH jer je Hrvatska u NATO-u, razumijem dio Bošnjaka jer je Turska u NATO-u, ali moraju razumijeti i stav RS da ne možemo u NATO dok Srbija ne bude tamo, kazao je on.

“Dodik nema nijednog argumenta da sam ja odveo BiH u NATO, nek iznese ijednu odluku, papir, bilo šta – neće naći. I to je tipična Dodikova politička borba, lažima. On je jedno pričao narodu a sve drugo radio obrnuto, sve odluke koje imaju pravno obavezujuće karakter je potpisao on ili njegovi ljudi, nek nađe neku odluku ovakvu koju sam ja donio.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...