MUKE JEDNOG MINISTRA: Za propuste u sistemu prijava za vakcinaciju Vranić pronašao krivca u "licemjerstvu i amoralu" prijavljenih!

Vranić je sredinom aprila najavio da će građani na vakcinaciju biti pozivani putem Vibera, odnosno telefonske poruke i da će dobiti tačan termin vakcinacije.

  • Mini market

  • 24. Maj 2021  25. Maj 2021

  • 0

Danas je „Dnevni avaz“ objavio vijest da se preko reda vakcinisala Sabina Berberović, sestra Bakira Izetbegovića i njen suprug.

Ubrzo je na ovu vijest reagovao i kantonalni ministar zdravstva Haris Vranić, ne provjeravajući da li je riječ o lažnoj vijesti.

"Nemam šta reći osim da se licemjerstvo i amoral velikih kritičara pokazuje. U narednim danima nastavljamo kontrolu svih imena koja na amoralan i bijedan način koriste prevaru kao model života", rekao je Vranić za portal „Radiosarajevo.ba“

Kao što je poznato, proces vakcinacije je na nivou kantona, a prijave se vrše putem Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Upravo je Vranić sredinom aprila najavio da će građani na vakcinaciju biti pozivani putem Vibera, odnosno telefonske poruke i da će dobiti tačan termin vakcinacije.

No, ovaj sistem u čijem implememntiranju učestvuje Vranić je ubrzo pokazao niz slabosti pa se i ministar našao na meti žestokih kritika.

Tako je nedavno dr Bakir Nakaš otvoreno napao Vranića i poručio mu da ga treba biti stid i sram zbog redova ispred Zetre.

„Pogazili ste Hipokrata i stavili ga pod noge“, poručio je Nakaš Vraniću.

Da se prije radi o neefikasnom sistemu a ne o vakcinisanju “preko reda”, potvrđuje i viber poziv za vakcinisanje Sabini Berberović koji se nakon objave “Avaza” i reakcije ministra Vranića proširio društvenim mrežama.

Sabina Berberović je, kako se vidi iz priloženog, poziv za vakcinaciju dobila putem sistema na koje je građane uputio upravo ministar Vranić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...