OVAJ NAPITAK POMAŽE U BORBI PROTIV SUVIŠNIH KILOGRAMA: Trik je u samo jednom sastojku...

Ovaj napitak ne pomaže samo u borbi sa suvišnim kilogramima, već i kod čestih zdravstvenih tegoba.

  • Zdravlje

  • 10. Jun. 2021  10. Jun. 2021

  • 0

Prepržena zrna kafe koriste se u alternativnoj medicini kao efikasan tretman u borbi protiv gojaznosti. Blagodati ovih sirovih zrna su u tome što sadrže hlorogenu kiselinu, antioksidans koji se razgrađuje kada se prži, piše Kurir.rs. Nekoliko studija sugeriše da posjeduju sposobnost da stimulišu metabolizam i ubrzaju sagorijevanje masnih naslaga.

Istovremeno, dobar metabolizam pozitivno utječe na funkcionisanje organa, uključujući srce, pluća, bubrege, jetru i mozak.

U alternativnoj medicini, sirova kafa se koristi za sprečavanje i liječenje bolesti kao što su:

  • Alzheimerova bolest
  • dijabetes
  • visok pritisak
  • srčana oboljenja
  • gojaznost
  • Parkinsonova bolest

Kako napraviti napitak koji stimuliše metabolizam i ubrzava mršavljenje?

Klinička ispitivanja pokazala su da je ekstrakt sirove kafe efikasan u borbi protiv gojaznosti. Prema rezultatima studije, osobe koje su konzumirale koncentrovani ekstrakt ovih zrna, oslabile su od jednog do osam kilograma.

Sirovu kafu naći ćete u svim prodavnicama zdrave hrane i pržionicama kafe, a evo i kako da ga pripremite.

Sameljite 56 grama sirovih zrna kafe, neka budu grublje mljevena. Stavite ih u 3,5 litra vode da se kuhaju 15 minuta na jačoj vatri, a zatim smanjite i kuhajte otprilike sat vremena. Zatim procijedite.

Preporučuje se da se pije jedna do dvije šolje ovog napitka (bez šećera) dnevno, 15 minuta prije obroka ili 30 minuta poslije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...