ODLUKA KOJU NIKO NIJE OČEKIVAO: Audi se oprašta od benzinaca i dizelaša…

Ovo je još jedan dokaz da se električna tranzicija ubrzava.

  • Auto

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 1

Njemački portal "Automobilwoche" saznao je važne interne informacije o njemačkom proizvođaču Audiju. Od 2026. godine Audi neće razvijati nijedan novi motor s unutrašnjim sagorijevanjem nego će se prebaciti na razvoj električnih pogona. 

To konkretno znači da će nasljednici Audija A4 i A3 biti električna vozila, A3 e-tron i A4 e-tron. A, već 2024. na ceste će doći Audi A4 e-tron.

https://revijahak.hr/wp-content/uploads/2021/06/audi-1277957_960_720-1.jpg

Posljednja generacija motora s unutrašnjim sagorijevanjem proizvodit će se za model Q8, koji će biti dostupan i kao električno vozilo. Posljednji benzinski (ili dizelski) model sa proizvodnih traka će izaći 2032. godine, tri godine ranije nego što je prije bilo planirano inicijalnim najavama. Ovo je još jedan dokaz da se električna tranzicija ubrzava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...