NIJEMCI PRELOMILI: Audi prestaje proizvodnju legendarnog modela, neće biti nasljednika…

Segment malih automobila kakav poznajemo, sa malim trocilindarskim i četverocilindarskom motorima s unutrašnjim sagorijevanjem, broji posljednje dane.

  • Auto

  • 21. Jul. 2021  21. Jul. 2021

  • 0

Barem kada je riječ o Audijevom modelu. Ovaj je proizvođač potvrdio da će njegov početni model A1 biti ukinut.

Izvršni direktor Audija Markus Duesmann potvrdio je da će proizvodnja modela A1 biti ugašena nakon ove, aktuelne druge generacije. To znači da će aktuelni model biti zadnji, barem što se tiče motora s unutrašnjim sagorijevanjem. Špekulira se da će Audi nakon nekog vremena ponuditi električni model koji bi mogao konkurirati Minijevom modelu Cooper SE, ali sve je još u sferi nagađanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...