BURSAĆ POSLAO PORUKU VULINU, A NI STANIVUKOVIĆU NIJE OSTAO DUŽAN: „Šta ako milion Srba potpiše peticiju da nije bilo genocida…“

Novinar i kolumnist iz Banje Luke Dragan Bursać oštro je reagirao na navode ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.

  • Mini market

  • 24. Jul. 2021  

  • 2

Na Vulinove najave potpisivanja peticije, Bursać je poručio:

„Vulin: Šta ako milion Srba potpiše peticiju da nije bilo genocida?

Bursać: Ništa. I da deset milona potpiše i dalje će važiti Zakon o zabrani negiranja istog, jer je genocid ČINJENICA!“, navodi Bursać.

Bursać je bio iznenađen komentarima na račun banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića, koji također ne priznaje genocid u Srebrenici.

-Ma čekajte, jeste mi to opet iznenadjeni i uvredjeni što mlad četnik i litijaš Draško Stanivuković “ne priznaje“ zakon o zabrani negiranja genocida???

Podsjetimo, Bursać je u jednom od razgovora za „Slobodnu Bosnu“ kazao kako je gradonačelnika Banje Luke ne treba gledati kroz istu prizmu rezultate izbora u Sarajevu s rezultatima u Bijeljinji i Banjaluci, poglavito u Banjaluci.

„Mislim da se tu radi o dva različita ideološka, prije svega, koncepta, o dva pristupa. Na lokalu u Sarajevu su došle većinom proliberalne, prolijeve snage, naravno ima tu i tradicionalista, ali u daleko manjem broju. S druge strane, kada govorimo o izborima u Banjaluci, na vlast je došao Draško Stanivuković koji je radikalni nacionalistički populista, što znam po njegovim riječima i djelima. Možemo reći da se u Banjaluci, s ideološkog stajališta, ništa nije desilo. Banjaluka je glasala protiv režima Milorada Dodika, a ne za Draška Stanivukovića. Međutim, mislim da se dobar dio Banjaluke, nažalost, slaže s ideološkim okvirima Draška Stanivukovića.

- Ja ne znam da Srđan Mandić negira srebrenički genocid i ne znam da se fotografiše s četnicima i s četničkim zastavama, što Stanivuković ne da radi, nego se ponosi tim. To mu je „trade mark“. Bitna stvar koja se ne spominje toliko je da je Draško do pobjede u Banjaluci došao na krilima paradigme „novog srpskog sveta“, na onim snagama koje su, predvođene Srpskom pravoslavnom crkvom, pobijedile u Crnoj Gori, kazao je Bursać za „Slobodnu Bosnu“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...