STANIVUKOVIĆEVE MUKE: Najavio je rušenje objekata u vlasništvu ljudi bliskih Dodiku, ali je naišao na VELIKE PROBLEME

Stanivuković je najavljivao i rušenje navodno nelegalno sagrađenog dijela lokala "Agape", koji je u vlasništvu Dodikove kćerke Gorice.

  • Mini market

  • 05. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

Jedna od stvari koju je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković gromoglasno najavljivao bilo je rušenje ugostiteljskog objekta "Kajak terasa". Za ovu terasu, koja je u vlasništvu Mileta Radišića, nekada bliskog prijatelja lidera SNSD-a Milorada Dodika, Stanivuković je tvrdio da je nelegalna.

Čak je u više navrata izvodio različite političko-zabavne performanse, dovodeći bagere pred terasu, prekopavajući parking koji se nalazi preko puta i slično. Međutim, do stvarnog rušenja nikada nije došlo. Kako trenutno izgleda ovaj ugostiteljski objekat će ostati netaknut još neko vrijeme.

Naime, Gradska uprava Banje Luke je krajem juna raspisala tender za izvođenje radova rušenja nelegalno izgrađenog ugostiteljskog objekta. Kako javlja portal Capital.ba, tender je ovih dana poništen. Razlog je, kako navode, to što se nijedna građevinska firma, koja ima bagere potrebne za rušenje, nije javila na raspisani tender.

Da li je u pitanju strah od mogućeg gubitka nekih drugih poslova ili nešto drugo, za sada nije poznato.

I Stanivuković je, nakon poništavanja tendera unekoliko korigovao "priču". Kako piše Capital, sada govori da će "Kajak" biti srušen do kraja godine, iako, prema njegovim prvobitnim najavama, do sada od ovog ugostiteljskog objekta nije trebao ostati "ni ekser".

Stanivuković je najavljivao i rušenje, kako on tvrdi, nelegalno izgrađenog dijela ugostiteljskog objekta "Agape", koji je u vlasništvu dodikove kćerke Gorice. Međutim, i ovaj lokal je za sada netaknut.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...