NENAD STEVANDIĆ POZIVA NA DIJALOG: “Spremni smo na svaku vrstu izazova, NAJAVE KOJE JE BAKIR IZETBEGOVIĆ UPUTIO iz Fazlagića Kule o osveti su…”

Ujedinjena Srpska održala je konferenciju za novinare povodom trenutne političke situacije, na kojoj je predsjednik ove stranke Nenad Stevandić izjavio da nema potrebe da se političari prepucavaju preko portala.

  • Politika

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 8

Bitno je, naglasio je, da predsjednici političkih partija međusobnim dijalogom riješe sve nedoumice.

– Naša pravna borba za slobodu izražavanja stava politički je ravna proboju koridora i taj koridor ne smijemo zatvoriti političkim neslaganjem - rekao je Stevandić.

Dodao je da pojedine službe i međunarodna zajednica rade sve da destabilizuju zajedništvo koje je postignuto između političkih partija Republike Srpske.

– Neosporno je da obavještajne službe Federacije BiH i međunarodne zajednice rade na destabilizaciji zajedništva koje su postigle parlamentarne stranke iz Republike Srpske – rekao je predsjednik US-a Nenad Stevandić na današnjoj konferenciji za medije povodom aktuelne političke situacije u RS i BiH.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je paraobavještajno podzemlje u Federaciji BiH s nekim od predstavnika međunarodne zajednice već nekoliko dana angažovano na tome da razbije političko jedinstvo nakon nametnutih odluka bivšeg visokog predstavnika.

Stevandić je istaknuo da se ni s čim ne smije urušavati dostignuti nivo jedinstva u Republici Srpskoj te je apelovao da politički predstavnici komunikaciju ostvaruju između sebe.

Napomenuo je da na sastanku lidera stranaka nije dogovoreno sastajanje s visokim predstavnikom za BiH, već da nema odustajanja od onoga šta su usaglasili i potpisali, piše "Srpskainfo".

– Mi u Republici Srpskoj treba da ostanemo jedinstveni i da pokažemo da smo demokratsko društvo i da dobro funkcionišemo i da nećemo dozvoliti da nas bilo ko posvađa - rekao je Stevandić novinarima u Banjoj Luci.

On je iznio i nezvanične informacije o mogućim pripremama incidenata i sukoba za koje bi bili okrivljeni Srbi ili institucije Republike Srpske, uz ocjenu da je mnogo toga na ispitu.

– Mi, građani Srpske, dokazujemo da smo odgovorno i samoodrživo demokratsko društvo s institucijama spremnim na svaku vrstu izazova kako bismo zaštitili prava, mir i demokratski poredak - rekao je Stevandić.

Dodao je i da najave koje je lider SDA Bakir Izetbegović uputio uz Fazlagića Kule o osveti, sadrže elemente tih provokacija.

Konferenciji ove partije prisustvovali su i zamjenik predsjednika US-a Siniša Vidović i generalni sekretar US-a Neven Stanić.

Generalni sekretar Ujedinjene Srpske Neven Stanić izrazio je zadovoljstvo što je otkazan nastup Jale Brata i Bube Korelija zakazan za 13. august u Banjoj Luci, istaknuvši da su građani uputili niz primjedi zbog tog koncerta, kao i da je Ujedinjena Srpska slala molbe nadležnim institucijama da se otkaže.

– Takva vrsta muzike i performansa promoviše nasilničko ponašanje, prostituciju, upotrebu droge i oružja i sve ono što naše društvo ne treba da prihvati, a zbog složene političke situacije, moglo bi doći i do incidenata, jer u tim njihovim tekstovima postoji i raspirivanje nacionalne mržnje - naveo je Stanić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...