NASTAVLJA SE OSIPANJE NAŠE STRANKE: Predsjednik Kantonalnog odbora u Sarajevu Admir Bukva podnio ostavku

"Iskreno se nadam da će promjene u stranci omogućiti da stranka pronađe progresivniji, produktivniji i efikasniji put za konsolidaciju čitave države, što bi trebalo da bude prepoznato na narednim izborima", zaključio je Bukva.

  • Politika

  • 17. Avg. 2021  

  • 2

Admir Bukva podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora Naše Stranke Sarajevo. Samim tim prestaje i njegovo članstvo u Glavnom odboru stranke.

Svoj mandat člana Kantonalnog odbora stavio je na raspolaganje povjereništvu Centar koje ga je i delegiralo u KO.

Jedan od razloga, kako je naveo, je njegovo novo poslovno unapređenje kojim se spektar njegovih ovlaštenja proširuje na veći region od postojećeg, što iziskuje i njegovu puno veću posvećenost i odgovornost.

"Funkciju Predsjednika KO-a sam obavljao veoma odgovorno i u skladu sa mojim moralnim načelima, sve do momenta dok nisam shvatio da sam lokomotiva voza u kojem je puno vagona podiglo ručnu kočnicu i da dalje ulaganje u tu trasu ne može da bude produktivno. Smatram da zbog ovakvih i sličnih stvari koje sam primjetio, počev od opštinskih odbora pa sve do najviših organa, Naša Stranka zahtjeva hitne reforme I iskreno se nadam da će izborom novog Predsjednika na narednom kongresu iste biti i sprovedene", napisao je Bukva.

Dodao je da ću ostati aktivan član struktura stranke ali sa znatno izmjenjenim prioritetima.

Zahvalio se svima koji su prepoznali njegovu želju da doprinese razvoju i prosperitetu stranke, kao i onima koji su mu “svojim opstrukcijama pomogli” da realnije pogleda na stvari koje se dešavaju unutar stranke i za koje smatra da se hitno moraju izmjeniti.

"Iskreno se nadam da će promjene u stranci omogućiti da stranka pronađe progresivniji, produktivniji i efikasniji put za konsolidaciju čitave države, što bi trebalo da bude prepoznato na narednim izborima", zaključio je Bukva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...