VOZAČI, OPREZ, NA METI SU VOLKSWAGENOVI MODELI: Kriminalci više ne kradu autoradio, umjesto toga...

Na meti su vlasnici Volkswagenovih modela, ali ne samo oni.

  • Auto

  • 19. Avg. 2021  19. Avg. 2021

  • 0

Autoradio je dugo bio meta lopova koji su provaljivali u automobile, a onda su proizvođači počeli te sisteme integrirati u infotainment uređaje, odnosnu ukinuli su mogućnost da si sami ugradite hi-fi.

Preko noći nestao je cijeli jedan odjel u lopovskoj profesiji, ali opet se budi. Ovaj put, predmeti krađe nešto su drukčiji. Policija Saint-Étiennea u Francuskoj upozorava na jedan zabrinjavajući fenomen: kriminalci se ne ustručavaju potpuno skinuti cijelu centralnu konzolu, uključujući multimedijski sistem, osobito na modelima Volkswagenove grupe.

Slomljen prozor i demontirana konzola – upravo su to doživjeli neki vozači u Saint-Étienneu tokom proteklih nekoliko dana. Kako bi to spriječila, policija se odlučila na upozoravnje vlasnika vozila na svojemu Twitter profilu.

Ipak, to ne znači da su ostale marke pošteđene, kao što je prikazano na fotografiji unutrašnjosti Mercedesa. Ova vrsta delinkvencije, koja je rasprostranjena u cijeloj Francuskoj, vrlo često prati narudžbe. Što se traži na crnom tržištu, to se krade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...