Mini market
VUČIĆ POZVAO DODIKA U BEOGRAD, A I DA NIJE, MILE BOSANAC BI SAM DOŠAO: Zajedno će obilježiti...
Prije 9 min0
Cijela porodica može da se najede!
Gastro
23. Okt. 2021 23. Okt. 2021
0
Sastojci:
1 pileće bijelo meso
200 ml neutralne pavlake za kuhanje
600 ml mlijeka
ulje
100-200 gr tvrdog sira
2 kašike mekog brašna
2 kašike parmezana (40 gr)
So
Biber
Suhi začin
Peršun po ukusu
400 gr testenine (školjke)
Priprema:
Piletini skinuti kožicu i odvojiti kost, a zatim isjeckati na sitne kockice. U jednoj šerpi ili tavu zagrijati ulje ( 50 ml ) pa spustiti meso, začiniti i propržiti dok ne ispari voda i lagano krene da se peče.
Izvaditi bijelo meso u veću posudu, a ulje koje je preostalo presuti u manju posudu u kojoj ćete kuhati sos. Ulje ne morate da prebacujete ako u istoj šerpi pravite sos, a u vatroslanoj pečete. Možete prebaciti u istu šerpu od prženja piletine koju ste koristili da na kraju sve zapečete.
Zagrijati ulje (oko 100 ml), dodati brašno i 2-3 minute pržiti uz stalno miješanje. Naliti zatim mlijeko i neutralnu pavlaku, dodati začine pa miješati dok se sos ne zgusne. Pred kraj umiješati, po želji parmezan, promiješati pa istresti sos preko piletine u većoj šerpi, piše Hayat.
Odmah zatim staviti lonac sa vodom, sačekati da provri.
Dodati so i tjesteninu u provrelu vodu pa kuhati 5 – 7 minuta, da thestenina ne nabubri potpuno, ali da je skoro kuhana.
Cjedijkom prebaciti tjesteninu u činiju gdje je piletina i sos. Nije potrebno da cijedite i perete tjesteninu, samo je prebacite lagano ocijedivši je. Narendati pola mjere tvrdog sira, malo posoliti pa sve izmiješati.
Uključiti rernu da se zagrije na 200 stepeni ili to uraditi dok se tjestenina kuha.
Istresti sad sve zajedno, možete od plehova do keramičkih posuda, do vatrostalnih. Šta imate.
Narendati odgore ostatak sira, pa staviti 20 minuta do pola sata da se tjestenina zapeče.
Mini market
VUČIĆ POZVAO DODIKA U BEOGRAD, A I DA NIJE, MILE BOSANAC BI SAM DOŠAO: Zajedno će obilježiti...
Prije 9 min0
Gastro
NAPRAVITE JOŠ OVO POPODNE NAJKREMASTIJI SLADOLED OD BRESKVI: Najbolji način da iskoristite sezonsko voće
Prije 23 min0
Politika
BEĆIROVIĆ U MINISTARSTVU ZA EVROPU I VANJSKE POSLOVE FRANCUSKE: Upozorio da Dodik cilja na dvije državne institucije
Prije 33 min0
Mini market
U MARTU UPUTILA ZASTUPNIČKO PITANJE: U odgovoru koji potpisuje predsjednik VSTV-a Sanin Bogunić...
Prije 42 min0
Gastro
NAPRAVITE JOGURT PITU S BOROVNICAMA: Prhko tijesto i nota kiselog i osvježavajućeg okusa...
23. Jul. 20250
Gastro
BRZO, JEDNOSTAVNO, ISPLATIVO: Napravite ukusnu štrudlu s grizom i kupinama po ovom receptu
24. Jul. 20250
Gastro
STARI TRIK VRHUNSKIH KUHARA: Uz ova jednostavna pravila svaki put će vam uspjeti SAVRŠENA KAJGANA (VIDEO)
23. Jul. 20250
Gastro
MOŽE I BEZ ŠEĆERA: Na brzinu napravite vrhunski dijetalni kolač od jabuka i iznenadite ukućane (VIDEO)
24. Jul. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.