DA LI JE FHMZ DANAS PROZVAO NEDIMA SLADIĆA: "Ja samo radim ono što smijem"

"Izvještavao s njihovim podacima, apsolutno sam ispoštovao protokole koje su me zamolili", kaže Sladić

  • Vijesti

  • 05. Nov. 2021  

  • 0

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) danas je upozorio na učestalu pojavu objava zvaničnih vremenskih prognoza i izdavanja zvaničnih upozorenja na opasne meteorološke i hidrološke pojave od pojedinaca, kao i njihovih nestručnih analiza.

Mnogi su ovo priopćenje shvatili kao “uperen prst” prema popularnom bh. meteorologu Nedimu Sladiću. No, Sladić je u objavi na svom zvaničnom Facebook profilu kategorički odbio da je riječ o optužbama na njegov račun, te pojasnio svoju saradnju sa FHMZ.

"Saopćenje FHMZ-a se ne odnosi sada na mene. Objasnit ću ukratko sve i tu stavljam tačku na i. Ovih dana sam uzimao izjave od njih, izvještavao s njihovim podacima, apsolutno sam ispoštovao protokole koje su me zamolili jer sam ih uvijek pitao na koji način da ih potpišem i sve. I svaki put ljubazno izašli u susret kad god mi je nešto trebalo", rekao je Sladić.

"Sa kolegama iz FHMZ-a njegujem dobar odnos i nema potrebe da ih se napada. Upozorili su me ranije da ako već spominjemo upozorenja obavezno naglasimo da su oni u punoj nadležnosti, što apsolutno poštujem sada. Ja prije svega nikad ne upozoravam, samo radim ono što smijem – prognoziram. Ako spomenem upozorenje, obavezno se naglasi institucija u izvještavanju. Protokoli su tu da se poštuju", kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...