IZ DF-a PODRŽALI IZJAVU VISOKOG PREDSTAVNIKA: "Ovo potvrđuje pogrešnu i naopaku politiku HDZ-a!"

Generalni sekretar DF -a i državni zastupnik Dženan Đonlagić pozitivnim smatra da je visoki predstavnik u BiH shvatio kako bi neki političari da kroz izborni zakon suspenduju volju građana.

  • Politika

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 0

Saopćenje Dženana Đonlagića prenosimo u cIjelosti: 

"Današnje obraćanje Visokog predstavnika u BiH gdje kaže 'moram reći da stičem dojam da neki žele da se ugradi u Ustav kakvi će biti rezultati izbora. To nije demokratski, jer o tome odlučuju građani BiH'.

Ovo po ko zna koji put potvrđuje pogrešnu i naopaku politiku HDZ na čelu sa Draganom Čovićem koji želi da se u izmjene izbornog zakona napiše da samo članovi HDZ mogu biti izabrani i sjediti u institucijama državnog aparata. 

Potpuno podržavam tezu da o rezultatima izbora odlučuju građani, a ne norme izbornog zakona!

Sve vrijeme tvrdimo da na izbore izlaze građane, a ne etničke skupine.

Gospodin Schmidt je to danas vrlo tačno, korektno i ispravno naglasio u svom obraćanju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...