“SLIČNO KAO I DALEKE 2009. GODINE": Meteorolog Nedim Sladić o vremenskim prilikama u BiH

Već sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom.

  • Vijesti

  • 24. Dec. 2021  24. Dec. 2021

  • 0

O vremenskim prilikama koje su pred nama oglasio se i bh. meteorolog Nedim Sladić.

"Danas i u naredna dva dana neuobičajeno visoke temperature zraka u našoj zemlji, slično kao i daleke 2009. godine. Dnevne temperature od 10 do 15, na sjeveroistoku Bosne i do 17 °C", naveo je Sladić na svojoj Facebook stranici, a potom, dodao:

"Južina je probila do 925 hPa sloja (700 metara visine), pa lijepo fenira više predjele. Tokom dana probit će i u niže slojeve".

Već sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. U centralnoj i istočnoj Bosni padavine uglavnom u večernjim satima. Intenzivnije padavine na sjeveru Hercegovine i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 9, u Hercegovini, Posavini i Krajini do 12, a dnevna od 6 do 12, u Hercegovini, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne do 16 °C, saopćeno je iz FHMZ-a.

Danas i u naredna dva dana neuobičajeno visoke temperature zraka u našoj zemlji, slično kao i daleke 2009. godine. Dnevne temperature od 10 do 15, na sjeveroistoku Bosne i do 17 °C.

Objavljuje Nedim SladićČetvrtak, 23. prosinca 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...