VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ O ŠEŠELJU: "Ogavni šovinista i velikosrpski fašista hoće da ponizi Crnu Goru i Cetinjanke"

Ratni zločinac Vojislav Šešelj ponovo je šokirao javnost i iznio niz uvreda na račun Cetinjana i Cetinjanki, ali i svih pripadnika crnogorske nacije.

  • Regija

  • 04. Jan. 2022  04. Jan. 2022

  • 3

"Vojislav Šešelj, ogavni šovinista i velikosrpski fašista, presuđen od Haga, hoće da ponizi Crnu Goru i Cetinjanke", napisala je na Twittteru poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović-Stanković.

“Etnički Hrvat, naturalizovani Srbin iz Bosne, presuđeni ratni zločinac, još hoće da dijeli istorijske i političke lekcije.

Ogavni šovinista i velikosrpski fašista presuđen od strane Haga hoće da ponizi Crnogorke i Cetinjanke”, navela je Vuksanović-Stanković.

Podsjetimo, ratni zločinac Vojislav Šešelj ponovo je šokirao javnost i iznio niz uvreda na račun Cetinjana i Cetinjanki, ali i svih pripadnika crnogorske nacije.

Naime, on je tokom jutrošnjeg gostovanja u jutarnjem programu na Happy televiziji Cetinjane nazvao saradnicima okupatora, a kazao je i da su oni italijanska djeca.

"Veliki broj Cetinjana napravila je italijanska okupaciona sila za vrijeme Drugog svjetskog rata. Bilo je Cetinjanki koje su se poprilično k****le sa italijanskim vojnicima, a i djecu odgajale poslije, nisam čuo da je neka ubijala", rekao je Šešelj.

Ovim mizoginim uvredama, priključio se i voditelj Milomir Marić, koji je dodao da su se "rađala italijanska djeca".

Na tu konstataciju nadovezao se Šešelj koji je kazao da su to "pola italijanska pola srpska djeca".

Nije prvi put da se na ovoj televiziji dešavaju slični skandali, a Savjet za elektronske medije je ranije nekoliko puta naglašavao da se na ovoj i na nekoliko drugih emitera emituje sadržaj koji promoviše mržnju, netrpeljivost prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti, piše Antena M.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...