"SB" ISPRED TUŽILAŠTVA KANTONA SARAJEVO: Građani traže od istražnih organa da konačno krivce privedu pravdi i rasvjetle smrt Adnana Hadžagića… (FOTO)

(...) koji je preminuo 31. jula 2020. godine nakon policijske potjere koja se odvijala na području općine Stari Grad u Sarajevu.

  • Vijesti

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 0

Ispred zgrade Tužilaštva Kantona Sarajevo danas u podne okupili su se nezadovoljni građani koji traže od istražnih organa da konačno rasvjetle smrt Adnana Hadžagića i krivce privedu pravdi.

Adnan Hadžagić je preminuo 31. jula 2020. godine nakon policijske potjere koja se odvijala na području općine Stari Grad u Sarajevu. Iz sarajevskog MUP-a tada je saopćeno da je jedna osoba tokom bijega skočila s podzida određene visine, prilikom čega je zadobila povrede, a nakon što je došla ekipa Hitne pomoći konstatovana je smrt.

Međutim, s tim se nije složila porodica, koja je zahtijevala dvije obdukcije tijela preminulog prije sahrane, koja je obavljena tek pet mjeseci nakon smrti.

Iz Tužilaštva KS za Klix.ba su kazali da je istraga u završnoj fazi i o tužilačkoj odluci će obavijestiti javnost.

Današnjim protestima odlučili su se pridružiti i pripadnici Udruženja navijača FK Sarajevo, koji smatraju da tužilaštvo drži predmet na dnu ladice i pokušava zataškati samo jedan od sličnih slučajeva za koje javnost gotovo i ne zna.

"Na insistiranje porodice rahmetli Adnana, konkretno majke Hatidže i brata Demira, inače dugogodišnjeg člana UNFKS i našeg saborca, rađene su dvije obdukcije tijela. Obje su dokazale da je Adnanova smrt nastupila nasilnim putem, tačnije brutalnim premlaćivanjem od službenika PU Stari Grad. Dženaza je obavljena nakon skoro pet mjeseci. Od kobne noći pa sve do danas porodica Hadžagić izložena je raznim pritiscima i zastrašivanjima, a sve u kako bi odustali od pravne borbe. 530 dana je prošlo od ubistva. Kako je borba za istinu i pravdu usađena u naš DNK, kao udruženje građana koje egzistira više od 15 godina dužni smo još jednom pokazati solidarnost i empatiju te podržati porodicu Hadžagić u najtežoj životnoj borbi. Policija je tu da provodi zakon, a ne da sije smrt", naveli su.

Dalje kažu da nadležnima žele staviti do znanja da počnu raditi svoj posao i da ubicama nije mjesto na ulicama glavnog grada i platnom spisku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...