BRANIMIR GLAVAŠ JE 1982. SLUŽIO JNA: Pogledajte dokument UDBA-e koja javlja kasarni u Skoplju da im dolazi "problematičan tip"

Iz dokumenta je vidljivo kako ga UDBA procjenjuje kao “vrlo opasan državni protuelement”.

  • Regija

  • 02. Feb. 2022  02. Feb. 2022

  • 3

Branimir Glavaš javno je objavio dokument koji je, nakon što je otišao na redovno služenje JNA, UDBA proslijedila KOS-ovim operativcima.

Iz dokumenta je vidljivo kako ga UDBA procjenjuje kao “vrlo opasan državni protuelement”, a to potvrđuje i sam Branimir Glavaš:

Javili KOS-u da je “problematičan tip”

“Nekome je Općinski komitet SKJ-u (svojima) pisao preporuke prilikom odlaska u JNA na služenje vojnog roka u SFR Jugoslaviji, a meni je ‘preporuku’ pisala UDBA. U JNA sam otišao 6. aprila 1982., a istog dana je za mnom osječka UDBA pisala KOS-u o meni svoj stav, kako bi KOS znao kakav ‘problematičan’ tip im dolazi služiti JNA i da me drže na oku”, piše Glavaš i objašnjava:

“Pismo Centra za državnu bezbjednost u Osijeku potpisao je načelnik UDBA-e Dragoljub Krnić, inače čovjek kojemu nije pofalila nikada niti dlaka s glave, niti njegovoj porodici, nakon što su 30. maja 1990. godine na vlast došle, (kako su oni govorili za nas), ‘ustaše’. Toliko o našem i mom ekstremizmu devedesetih godina. Ali zato oni danas sude nas”, zaključuje uz fotografiju dokumenta,  prenosi Dnevno.hr.

alt

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...