ŽARKO PAPIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: "Prvi sam napisao prijedlog HDZ-a..."

Također učesnik ove emisije novinar Avdo Avdić upitao je da li je u ZAVNOBIH-u pisala riječ konstitutivnost, na šta je Papić kazao da nije.

  • Mini market

  • 04. Feb. 2022  04. Feb. 2022

  • 7

Politički analitičar Žarko Papić gostujući u emisiji Fokus OBN Televizije šokirao je javnost otkrićem da je radio na prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH koji je pogodovao HDZ-u BiH.

"Uzeti ću za primjer, prijedlog HDZ-a za izbor člana Predsjedništva BiH, usput rečeno sad ćete me svi ovdje, evo nudim se da budem krivac, prvi put sam ja napisao i par puta javno rekao da je rješenje, član Predsjedništva iz reda hrvatskoga naroda i Ostalih, pa u sva tri slučaja, to se odjednaput pojavilo a toga nije bilo ranije”, kazao je Papić.

Novinar Zoran Krešić u istoj emisiji samo je potvrdio suglasnost između prijedloga HDZ-a i analitičara Papića.

"Najbolji dokaz za to je stav Venecijanske komisije koja je podržala prijedlog HDZ-a i na neki način su plagirali ideju gospodina Papića oko toga kako bi trebalo izgledati to rješenje", kazao je Krešić.

Naravno, ostaje misterija da li je Venecijanska komisija i zaista podržala takvo rješenje. Međutim, ono što je sigurno, au neku ruku i poražavajuće jeste idejna saglasnost HDZ-a i Papića, koji je očito odstupio od građanskih opredjeljenja.

"Sudije u Strazburu imaju nevjerovatnu grešku. U obrazloženju jedne presude se kaže da je konstitutivnost uvedena zbog teških posljedica rata. Što je laž. Naš bh. član tog suda ne zna ni za ZAVNOBIH", kazao je Papić.

Također sudionik ove emisije novinara Avdo Avdić upitao je da li je u ZAVNOBiH-u pisala riječ konstitutivnost, na šta je Papić rekao da nije.

"Pisalo je jače. To je država tri naroda. kad se pojavi trema konstitutivnost u Washingtonskom sporazumu", istaknuo je Papić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...