NAĐI RAZLIKU: Crnadak poručio da su on i PDP za nezavisnu Republiku Srpsku

No koliko je to realno u ovom trenutku, pita se zastupnik PDP-a u NSRS-u.

  • Politika

  • 10. Feb. 2022  10. Feb. 2022

  • 4

Igor Crnadak, zastupnik Partije demokratskog progresa, danas je na sjednici Narodne skupštine bh. entiteta Republika Srpska u Banjoj Luci otkrio kakva je zaista politika ove stranke kada je u pitanju cjelovitost i suverenitet Bosne i Hercegovine.

"Ja sam, kao i PDP, da budemo nezavisna republika. No koliko je to realno u ovom trenutku? Što se tiče Nacrta zakona o visokom i sudskom vijeću RS-a pitam zašto Vlada nije predlagač a ne zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Srđan Mazalica. Pitali su šefa, on im rekao zato što zastupnici imaju imunitet. Čega se bojite? Gdje su danas Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Radovan Višković", upitao je Crnadak.

Sumnja da pozicija u RS-u ima podršku međunarodne zajednice za ovaj potez.

"Čiju podršku imamo za ovo? Srbija nije rekla da RS treba ima svoj VSTV. Čekamo stav Rusije. Hrvatska demokratska zajednica - 'čuvajte RS', ni oni nisu rekli da su za ovo. Ušli ste u ovo grlom u jagode", poručio je Crnadak.

(Faktor)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...