EROL AVDOVIĆ IZ NEW YORKA: „Bosna i Hercegovina se treba jasno distancirati od Srbije koja ostaje izolovana u Evropi, Komšić je dao jasne instrukcije…“

Bh. diplomati moraju paziti da ne propuste neki značajan stav Evropske unije i SAD-a ili ostanu van zajedničke akcije i zajedničkog saopćenja, poručio je Avdović.

  • Mini market

  • 01. Mar. 2022  01. Mar. 2022

  • 2

Dugogodišnji bh. izvjestitelj iz Ujedinjenih nacija u New Yorku Erol Avdović na društvenim je mrežama komentirao aktuelnu situaciju vezanu za rusku agresiju na Ukrajinu.

„Slobodna Bosna“ izdvojila je nekoliko Avdovićevih objava s Twittera.

"BiH se i dalje treba jasno distancirati od Srbije koja ostaje izolovana u Evropi zbog odbijanja da osudi agresiju Putinove Rusije na Ukrajinu.

Bh. diplomati moraju paziti da ne propuste neki značajan stav Evropske unije i SAD-a ili ostanu van zajedničke akcije i zajedničkog saopćenja.

BiH je ponovo na potezu u UN-u: Da javno jasno i glasno osudi agresiju Rusije na Ukrajinu. Nije to lako jer treba odabrati prave riječi kojima bh. diplomate često jesu vješte. Ali ponekad nešto i propuste. Moraju biti spremne na kritiku. Željko Komšić je dao jasne instrukcije."

Avdović je kritizirao i poteze predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

"Sramota i karikatura od predsjednika koga će se Hrvatska dugo stidjeti nakon što ode s političke pozornice. Zoran Milanović uzalud se posipa pepelom oko Ukrajine. On je smutljivi apologet lika i djela autokrate iz Kremlja. Ostat će pribilježeno. Nema više skrivanja."

Na kraju se osvrnuo na političke poteze istočnih susjeda.

"I tako je Srbija sama sebe diskfalifikovala za Evropsku uniju ostajući da sjedi na Putinovoj stolici. Srbija odbija da se priključi EU sankcijama pa čak i ne osuđuje agresiju Rusije na Ukrajinu. Pa dosta je bilo političkog kurvanja, Beograde. Čast slobodarskom Beogradu, naravno", poručio je Avdović.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...