"MATEJ PERIŠ JE ŽIV I NEGDJE JE ZATOČEN": Šef Sindikata policije ima novu teoriju

Splićanin je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra i od tada mu se gubi svaki trag.

  • Hronika

  • 12. Mar. 2022  12. Mar. 2022

  • 1

Predsjednik Sindikata policije i policijskih starješina Blažo Marković smatra da se Matej Periš ne nalazi u vodi i da je živ, a navodi i da postoji velika mogućnost da je negdje zatočen.

Splićanin je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra i od tada mu se gubi svaki trag. Spekulacije su bile, na osnovu snimaka s nadzornih kamera, da je završio u Savi, ali za to postoji sve manja mogućnost.

Slučaj se treba završiti. Moje je mišljenje, ali i mišljenje onih koji rade taj posao duže od mene, da se Matej više ne nalazi u vodi. Otišao je autom u nekom pravcu, a da li ga neko drži zatočenog ili je nešto drugo, to ne znam, ali su se pojavljivale svakakve spekulacije o tome da je bio u Njemačkoj ili već gdje. Meni bi bilo draže da je ova varijanta. Isto tako znam da su sve te mogućnosti i spekulacije teške za roditelje”, rekao je Marković.

Dodaje i da je za sada prekinuta istraga za nestalim Splićaninom.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, rekao je da neće angažirati privatne detektive kako bi eventualno pokrenuo privatnu istragu jer vjeruje da srpska policija dobro radi svoj posao.

Najveću nadu da će naći sina, Nenadu, kako kaže, daje nadzorna kamera nedaleko od kluba “Gotik” iz koga je izašao Matej, a koja ne hvata Savu.

“Više puta sam govorio da je to zadnja situacija kod tog restorana na promenadi, koja se ne vidi do kraja. Nemamo tu snimku koja bi razriješila da li je Matej ušao u vodu ili nije, ili je pak upao. Kamere nisu tako postavljene da prate cijelu šetnicu i možete proći da vas kamera na snimi. Zbog toga i nije zaključena istraga u onom djelu koji bi ukazivao na vodu. Čudna mi je to večer, puno je ljudi po ulicama Beograda, puno je restorana, ugostiteljskih objekata… Želim vjerovati da još neko nešto zna, kako bi nam pomogao da se mozaik koji bi nas doveo do pravog smjera bolje upotpuni”, kaže Periš.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...