LOPOVI IMAJU NOVE METODE: Evo na koji način kradu gorivo iz automobila…

Cijene su se gotovo udvostručile u samo godinu dana.

  • Auto

  • 14. Mar. 2022  14. Mar. 2022

  • 2

Policija u Everettu u Washingtonu (SAD) upozorila je da lopovi imaju novu metodu za krađu goriva iz automobila, postave posudu ispod rezervoara, buše rupe u spremniku, a zatim čekaju da gorivo iscuri. Prije su uglavnom koristili cjevčice koje su gurali u rezervoare, ali ovo je mnogo brža i jednostavnija metoda jer ne moraju brinuti o otvaranju poklopca rezervoara.

Sada policija preporučuje vlasnicima vozila da parkiraju u garažama, ali to je u praksi za sve vozače nemoguće izvesti.

U Americi raste broj krađa goriva iz spremnika.

https://revijahak.hr/wp-content/uploads/2022/03/gasoline-drilling-fuel-tank.jpg

Stanovnici Washingtona plaćaju u prosjeku 4,54 dolara po galonu (7,7 KM, op. „SB“). Za usporedbu, cijene su se gotovo udvostručile u samo godinu dana – početkom prošle godine cijena je bila 2,50 dolara po galonu (4,2 KM, op. „SB“).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...