KINESKI AMBASADOR U SAD-u OTKRIO SVE: Kada je u pitanju slanje oružja i municije Rusiji....

U razgovoru za američki CBS, Gang je rekao da javna osuda Zapada "ne pomaže" i da je potrebna "dobra diplomatija".

  • Svijet

  • 21. Mar. 2022  21. Mar. 2022

  • 0

Kineski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama rekao je da Kina neće slati oružje i streljivo za podršku ruskom ratu u Ukrajini i da će Peking "učiniti sve da deeskalira krizu".

Komentari ambasadora Qin Ganga dolaze nakon što je američki predsjednik Joe Biden u petak upozorio svog kineskog kolegu Xi Jinpinga da će biti "posljedica" ako Peking pruži materijalnu podršku Moskvi, javlja BBC.

Peking je prošle sedmice odbacio navode da je bio otvoren za pružanje naoružanja Moskvi kao "dezinformaciju", ali Kina oklijeva kritikovati Rusiju zbog njene invazije.

U razgovoru za američki CBS, Gang je rekao da javna osuda Zapada "ne pomaže" i da je potrebna "dobra diplomatija".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...