UZBUDLJIVA NOĆ NA NBA PARKETIMA: Dallas bez Dončića savladao Jazzere, nervozni Jokić isključen u porazu Denvera od Warriorsa (VIDEO)

Najljepšu utakmicu dosadašnjeg dijela doigravanja odigrala je ekipa Golden State Warriorsa koja je i u drugoj utakmici na svom terenu bila bolja od Denver Nuggetsa i pobijedila 126-106.

  • Sport

  • 19. Apr. 2022  19. Apr. 2022

  • 0

Košarkaši Dallas Mawericksa napravili su veliko iznenađenje pobjedom 110-104 na svom parketu nad ekipom Utah Jazza u drugoj utakmici play offa NBA lige.

Dallas je ponovo igrao bez svog najboljeg igrača, povrijeđenog Luke Dončića, ali je njegov izostanak nadoknadio Jalen Brunson koji je ubacio 41 poen od čega šest trojki. Jazzere je predvodio Donovan Mitchell sa 34 poena, a odličan je ponovo bio Bojan Bogdanović koji je postigao 25 poena.

U drugoj utakmici Philadelphia 76 ponovo je bila bolja od Toronto Raptorsa 112-97 i povela 2-0 u seriji. Joel Embid ponovo je predvodio pobjednički tim sa 31 poenom i 11 skokova, kod Raptorsa je odličan bio Og Anunoby sa 26 poena.

Najljepšu utakmicu dosadašnjeg dijela doigravanja odigrala je ekipa Golden State Warriorsa koja je i u drugoj utakmici na svom terenu bila bolja od Denver Nuggetsa i pobijedila 126-106. Fantastični trojac Warriorsa Stepfen Curry, Klay Thompson i Jordan Poole ubacili su čak 84, poena, od čega je povratnik u ekipu Curry postigao 34 za samo 23 minute provedene u igri.

Nikola Jokić (26 poena, 11 skokova) ponovo nije mogao sam parirati razigranim protivnicima, bio je iznerviran tokom cijele utakmice, pa na kraju isključen nakon što mu je dosuđena druga tehnička greška zbog svađe sa sudijama.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...