POČELA JE NOVA ERA: Španac Carlos Alcaraz savladao najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića; plasirao se u finale

Protivnik Carlosu Alcarazu bit će bolji iz drugog polufinala između Alexadera Zvereva i Stefanosa Tsitsipasa.

  • Sport

  • 07. Maj 2022  07. Maj 2022

  • 0

Mlada teniska senzacija, Španac Carlos Alcaraz savladao je najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i plasirao se u finale mastersa u Madridu.

Devetnaestogodišnji Alcaraz, koji je proslavio rođendan prije dva dana, bio je bolji od Đokovića, a za pobjedu su mu trebala tri seta. Na kraju je bilo 6:7, 7:5 i 7:6.

Na šljaci u Madridu je viđen pravi rat u kojem niti jedan teniser nije htio popustiti. Đoković je nakon velike borbe došao do prvog seta u tie-breaku, a druga dionica u jednako borbenom duhu otišla na stranu Alcaraza.

U trećem setu Alcaraz je, nošen domaćom publikom, ali i zahvaljujući umoru Novaka Đokovića, uspio da iskoristi pad koncentracije prvog reketa svijeta i osvoji posljednji set za plasman u finale sa rezultatom 7-5 u tie-breaku, prenosi N1.

Protivnik Carlosu Alcarazu bit će bolji iz drugog polufinala između Alexadera Zvereva i Stefanosa Tsitsipasa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...