SPEKTAKLU U SAUDIJSKOJ ARABIJI PRISUSTVOVALO 40.000 GLEDALACA: Alcaraz savladao Đokovića i najavio paklenu godinu

Publika je obojicu tenisera pozdravila velikim aplauzom prilikom izlaska na teren, a oni su im uzvratili odličnim tenisom.

  • Sport

  • 27. Dec. 2023  27. Dec. 2023

  • 0

Španski teniser Carlos Alcaraz savladao je Novaka Đokovića u egzibicionom susretu koji se odigrao u Saudijskoj Arabiji. Španac je slavio sa 2:1 u setovima, a rezultat je glasio 4:6, 6:4, 6:4, prenosi N1.

Meč je odigran pred rekordnim brojem gledalaca u ovoj godini jer je na tribinama fudbalskog stadiona na kojem igra ekipa Al Hilala, a susretu je prisustvovalo 40.000 gledalaca koji su mogli da uživaju u spektaklu.

Publika je obojicu tenisera pozdravila velikim aplauzom prilikom izlaska na teren, a oni su im uzvratili odličnim tenisom.

Španac je pravio rani brejk u sva tri seta, u prva dva u Novakovom prvom servis gemu, u “majstorici“ pri rezultatu 1:1, nakon čega je 16 godina starijem rivalu bilo potrebno mnogo energije da se izbori sa sjajnim početnim Alkarazovim sjajnim početnim udarcem danas.

U prvom je uspeo dva puta, drugi put pri vodstvu 5:4 za prednost od 1:0 u setovima, ali je na naredni brejk čekao do sredine trećeg seta nakon što u međuvremenu nije često stizao ni do igre na razliku. Pet brejk šansi bilo je potrebno Novaku da izjednači na 3:3, ali je “Karlito“ ovog puta imao više energije i svježine.

U najavi 2024. godine prelomio je “kambek“ Carlosa u devetom gemu trećeg seta nakon što je djelovalo da će Novak povesti 5:4. Bilo je 40:15 kada je Alcaraz zaigrao “đokovićevsku“ odbranu i tjerao Srbina na udarac više, na metar dalje i na kraju dočekao greške koje su ga dovele u poziciju da servira za meč, umjesto za ostanak u setu.

Uradio je to sigurno i autorativno za izjednačenje na 3:3 u rivalstvu sa Đokovićem, iako će pojedini izvori ovaj susret revijalnog karaktera izuzimati iz njihovog konačnog skora.

Prema svemu što smo vidjeli – ne bi trebalo, ovo je bio ozbiljan tenis.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...