HOLIVUDSKI GLUMAC SE NAŠAO NA CRNOJ LISTI VLADIMIRA PUTINA: Poznato i zbog čega

Na crnoj listi zajedno sa Joeom Bidenom i Kamalom Harris

  • Svijet

  • 22. Maj 2022  26. Maj 2022

  • 0

Morgan Freeman našao se na crnoj listi Vladimira Putina.

The Washington Post piše kako je ime Morgana Freemana donekle iznenađujuće među svim tim političarima, a navode kako su Rusi u objašnjenju naveli kako je Freeman objavio video u kojem "optužuje Rusiju za urotu protiv SAD-a i poziva na borbu protiv naše zemlje".

Video je snimljen 2017. godine u produkciji Odbora za istraživanje Rusije (Committee to Investigate Russia). U njemu glumac alegorijski, prepričavajući izmišljeni filmski scenarij, govori o političkom putu i usponu Vladimira Putina, a spominje i kako koristi i društvene mreže radi širenja svoje propagande.

Mjesto na tom popisu, koji je objavilo Rusko ministarstvo vanjskih poslova, znači da navedena 963 Amerikanca ne smiju ući u Rusiju, a sama lista ima pretežno simboličan značaj. Na njemu su, podsjećamo, i Joe Biden i Kamala Harris.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...