POTPREDSJEDNIK VLADE HRVATSKE TOMO MEDVED O PADU AVIONA: "Poletjeli su iz Splita u Cessni, a znali su kakvi su uvjeti"

"Jučer kada je letjelica nestala s radara su bili jako loši meteo uvjeti. Istražitelj će napraviti analizu i tih podataka. Oni su poletjeli iz Splita i bili su upoznati s uvjetima", kazao je Medved.

  • Regija

  • 30. Maj 2022  02. Jun. 2022

  • 0

Potpredsjednik vlade  Hrvatske i ministar branitelja Tomo Medved i ministar odbrane Mario Banožić obratili su se javnosti s lokacije s koje se vodila potraga za nestalim avionom Cessna, koji je pronađen jutros. Svih četvero ljudi koji su bili u avionu je poginulo.

"U ime vlade izražavamo sućut članovima obiteljima poginulih. U manje od 23 sata aktiviran je sustav i sve sastavnice su se uključile po propisanoj proceduri. Nažalost, usred loših meteo uvjeta jučer je bilo vrlo teško pronaći nestali zrakoplov. Nakon pronalaska, Županijsko državno odvjetništvo provodi svoj proces istražnih radnji zajedno s policijom i istražiteljima avionskih nesreći", kazao je ministar Medved.

Nije želio govoriti o identitetu poginulih.

"Jučer kada je letjelica nestala s radara su bili jako loši meteo uvjeti. Istražitelj će napraviti analizu i tih podataka. Oni su poletjeli iz Splita i bili su upoznati s uvjetima", kazao je. 

Banožić je prvo izrazio sućut obitelji poginulima.

"Mogu izraziti želju da ovakvih događaja ima sve manje. Slušajmo uputstva svih iz sustava kako bi se izbjegle ovakve nesreće", rekao je. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...