ZLATKO DALIĆ NIJE KRIO RAZOČARENJE: „Ovi igrači to nisu zaslužili; Ja bih najradije da se ukine Liga nacija…“

"Dečki su pokazali karakter i uzeli bod. Možda su mogli i više", rekao je u uvodu selektor Vatrenih Zlatko Dalić koji se osvrnuo na zvižduke koje je Hrvatska dobila u Osijeku.

  • Sport

  • 07. Jun. 2022  07. Jun. 2022

  • 0

Hrvatska reprezentacija remizirala je 1:1 s Francuskom na Poljudu u utakmici 2. kola grupe 1 grupa A Lige nacija i tako nakon poraza 0:3 od Austrije u Osijeku osvojila prvi bod u ovosezonskom izdanju natjecanja.

Povela je Francuska golom Adriena Rabiota iz 52. minute, a za bod Hrvatskoj s bijele tačke pogodio je Andrej Kramarić u 83. minuti.

"Dečki su pokazali karakter i uzeli bod. Možda su mogli i više", rekao je u uvodu selektor Vatrenih Zlatko Dalić koji se osvrnuo na zvižduke koje je Hrvatska dobila u Osijeku.

"Da izgube i 10 utakmica u nizu, oni to nisu zaslužili. Zato mi je drago što je bila ovakva atmosfera. Slažem se da se kritizira mene kao izbornika, ali igrači su dali sve za Hrvatsku i to opet pokazali. Sretan sam i zahvalan navijačima. Ne zamjeram dečkima ništa, oni daju sve od sebe. Nekad to nije najkvalitetnije, ali trud je na nivou."

"Ne mogu reći da je netko kompromitirao svoj sastav, nema takvih. Neću donositi sudove nakon Lige nacija, rekao sam već da mene ona ne ide. Ja bih da se ona ukine. Već sutra. Znam da su igrači došli nakon malo odmora, transfera, ozljeda, ali trud je na nivou i nemam im što zamjeriti."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...