"DJELUJEMO SADA": Iako je stepen zaraze na niskim razinama, četvrta doza vakcine za...

Ranjive grupe moći će dobiti booster dozu već od sljedeće sedmice.

  • Zdravlje

  • 22. Jun. 2022  22. Jun. 2022

  • 0

Danska na jesen planira ponuditi četvrtu dozu vakcine protiv Covida osobama starijim od 50 godina, izjavila je u srijedu premijerka Mette Frederiksen najavljujući strategiju za suzbijanje širenja bolesti u narednim mjesecima.

Iako je stepen zaraze Covidom još uvijek na niskim razinama, Danska je zabilježila porast broja slučajeva nakon što je nova podvarijanta omikrona BA.5, za koju se čini da se širi brže od drugih varijanti, postala dominantna u ovoj nordijskoj zemlji.

"Ne čudi nas da se pojavljuju nove varijante i da se zaraza može brže širiti, ali to se ipak dogodilo ranije od očekivanog. I zato trebamo reagirati, i zato djelujemo sada", rekla je Frederiksen.

Dodala je da će ranjive grupe moći dobiti booster dozu već od sljedeće sedmice, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...