NIKADA NIKO KAO MAJSTOR IZ SOMBORA: Jokić službeno potpisao najveći ugovor svih vremena u NBA ligi, zarađivat će čak…

Košarkaš Denver Nuggetsa Nikola Jokić službeno je potpisao najveći ugovor svih vremena u najjačoj ligi svijeta.

  • Sport

  • 09. Jul. 2022  

  • 0

Denver je bogato nagradio dvostrukog uzastopnog MVP-a najjače lige svijeta koji će za novi petogodišnji ugovor zaraditi 264 miliona dolara.

Ugovor je tako strukturiran da će Jokić u posljednjoj sezoni imati opciju za 60 miliona eura. Još jednom, Jokić je postavio novi standard u NBA ligi, a vidjet ćemo uskoro ko će mu prvi parirati.

Dvadesetsedmogodišnji košarkaš rodom iz Sombora je 2014. bio tek 41. pick Denvera na draftu, a prije odlaska u Sjedinjene Američke Države igrao je za Megu.

Prošle sezone je odigrao 74 utakmice u regularnom dijelu, a prosječno je bilježio 27.1 poen, 13.8 skokova, 7.9 asistencija i 1.5 ukradenih lopti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...