SARAJEVSKI BLOGER OTKRIO RECEPT ZA BUREK SA SIROM: "Pokažite ovo Hrvatima, ovo kida"

Video je jako brzo postao viralan te je dosad prikupio preko milion pregleda i brojne komentare korisnika.

  • Gastro

  • 10. Jul. 2022  10. Jul. 2022

  • 0

Je li burek samo sa mesom ili može biti sa sirom, zeljem itd? Sarajevski gastrobloger Neno Svjetlanović na svom je TikToku podijelio snimku svoje verzije "bureka sa sirom", koju je od njega zatražio jedan pratitelj.

Svjetlanović je prvo osudio ovaj, prema mnogim stanovnicima Bosne i Hercegovine, izmišljeni naziv pite, budući da se u BiH podrazumijeva da je burek samo s mesom.

No, rezultat je ispao iznenađujuće dobar. 

Neno je prvo zajedno s lukom ispržio mljeveno juneće meso koje je posolio i pobiberio, a za recept je iskoristio gotove kore, slažući u tepsiju slojeve kora pa mesa.

U jednom sloju meso je dodao samo na rubove, istaknuvši "kako ne bi samo u sredini imali burek, a na krajevima lisnato tijesto", a zatim je na sredinu jednog sloja ubacio i mješavinu mozzarelle i edamera. Potom je pitu stavio u pećnicu 40 minuta na 210 stepeni.


Izgleda da je recept zadovoljio i kuhara pa je Neno zahvalio korisniku koji mu je dao ideju. "Hvala na ideji, ovo otkida", poručio je uzimajući zalogaj pite.

Video je jako brzo postao viralan te je dosad prikupio preko milion pregleda i brojne komentare korisnika.

"Proslijediti ovaj video hrvatskim pekarama", "Otkud meso u bureku sa sirom?", "Trebao si napraviti burek i sa strane staviti sir", "To je sirnica", "Burek je samo s mesom", samo su neke od reakcija na Nenin recept.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...