OŠTRE REAKCIJE NAKON SKANDALA U CRNOJ GORI: "Kukaju Turci, leleču bule" a vi ćutite Abazoviću...

Upitala je premijera da li očekuje da muslimani stave bijele ili žute trake ili neki drugi znaki radi lakšeg raspoznavanja.

  • Regija

  • 14. Jul. 2022  14. Jul. 2022

  • 4

Na Dan državnosti "Kukaju Turci, leleču bule" a vi sa kompletnom Vladom ćutite - pitala je građanska aktivistkinja Aida Petrović premijera Crne Gore Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, ministra ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeku, te ministra pravde Marka Kovača.

"Lično kao muslimanka sa porodicom se osjećam nebezbjedno, nesigurno, čvrsto ubijeđena nakon večerašnje policijske "reakcije" da me u slučaju, ne daj bože potrebe, policija ne bi zaštitila kao ni moju porodicu", navela je Petrović.

Upitala je premijera da li očekuje da muslimani stave bijele ili žute trake ili neki drugi znaki radi lakšeg raspoznavanja.

"Prije nego zalelečemo od posljedica klerofašističke ideologije koju očigledno baštinite jer ćutite na večerašnje izlive otvorene mržnje, prijetnje i povampirenoga nacizma i fašizma u sred Crne Gore", navela je Petrović.

Podsjetimo, "Slobodna Bosna" detaljno je izvijestila o incidentu za vrijeme obilježavanja Dana državnosti Crne Gore u Nikšiću i povorci koja je noseći zastave Republike Srbije pjevala uvredljive pjesme.

Više pročitajte OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...