KAD GOD DOŠLI DOBRO DOŠLI SU: Evo kako napraviti fantastične uštipke od...

(...) bilo kojeg povrća.

  • Gastro

  • 07. Avg. 2022  07. Avg. 2022

  • 0

Uz neki umak i salatu ukusan su obrok, a najbolje od svega je što ih možete napraviti od onoga što već imate u svojoj kuhinji.

Povrće je baza, a okus mu se pojačava sa sirom i začinima. Povrće i sir se divno slažu, a arome bijelog luka, aromatičnog bilja i ostalih začina zaokružuju priču.

Dakle temelj svakog dobro uštipka je povrće, začini, sir i namirnica koja će ih povezati.

Recept za uštipke neovisno o izboru povrća. 

Sastojci:

Kilogram povrća povrća po izboru (tikvice, krompir), jaje, pola šoljice naribanog ili usitnjenog sira, kašika višenamjenskog brašna, kašika usitnjenog začinskog bilja ili čajna kašika mljevenih začina, šehne bijelog luka, sol, biber, ulje.

Priprema:

Povrće pripremite ovisno o tome koju ste vrstu odabrali, sirovo ili ga malo skuhajte i ocijedite. Umutite jaje, dodajte povrće i ostale sastojke i sve dobro promiješajte.

Zagrijte ulje u velikoj tavi za pečenje i pecite uštipke sa svake strane oko dvije do tri minute, prenosi Faktor.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...